Gránátalmalé - Gránatalma juice

  • warning: Parameter 1 to theme_field() expected to be a reference, value given in /var/www/customers/vh-158/web/home/www.collagenweb.eu/includes/theme.inc on line 171.
  • warning: Parameter 1 to theme_field() expected to be a reference, value given in /var/www/customers/vh-158/web/home/www.collagenweb.eu/includes/theme.inc on line 171.

Gránátalmalé
2 999Ft

Gránátalmalé - a szuper antioxidáns

A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredek
 óta nagy becsben tartják egészségügyi szempontból.
A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.

A gránátalmalé és a szívbetegségek...
Csak pár évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett érdeklődést kelteni a gránátalma antioxidáns hatása, amikor egy kutatócsoport kimutatta a gránátalma hatékonyságát az atherosclerosis kezelésében.
A kutatást Aviram professzor vezette, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását.
Az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint a gránát-almalének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának.

Aviram professzor vizsgálatai megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20%-kal csökkentette a káros koleszterin a (LDL) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a hasznos koleszterin (HDL) mennyiségét a vérben.
A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest.
Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-kal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.

A gránátalmalé a rák ellen...
A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében. A Wisconsin Egyetem (USA) kutatói kimutatták, hogy a gránátalma gyümölcskivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását egereken.
Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalmakivonat elősegítheti a rákos sejtek differeciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.
A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása.
Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja:
"az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ez által az oxidatív gyökök káros hatását".
A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki. Elsőrendű antioxidáns, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el az immunerősítésben, a szívbetegségek kezelésében, a menopausában, a rák megelőzésében és gyógyításában.
Téli időszakban a légúti megbetegedések, influenza kezelésére a leghatékonyabb természetes immunerősítő.
A gránátalma gyümölcse magas tápértékén és élvezeti értékén túl gyógyhatással is bír.
A már említett fito-ösztrogén-tartalma enyhíti a változókor tüneteit, és segít a prosztatabántalmakon is.
Krónikus fáradtság, alacsony vérnyomás, vérszegénység esetén hat héten át, kúraszerűen napi 1-
1,5 dl frissen préselt gránátalmalé fogyasztása ajánlott.

A Gránátalmalé, mint magzatvédő
Az
Egyesült Államokban azt vizsgálták a kutatók, hogy a különféle gyümölcsök milyen hatással vannak a fejlődő magzatra.
Az eredmények szerint a gránátalma koncentrátum vízzel hígítva 60 százalékkal csökkenti az újszülöt
teknél kialakuló oxigénhiányos agysérülések kialakulásának a kockázatát.
Korábban a terhes kismamák a vörösbort fogyasztották idegrendszer kímélő hatása miatt, de jelen vizsgálat eredményei alternatívát jelenthetnek, hiszen terhesség alatt nem szerencsés az alkoholfogyasztás, mivel jelentős sérüléseket okozhat a magzatnál.
A gránátalma úgy tűnik, az egyik legjobb természetes megoldás lehet, jópár kellemetlen betegség megelőzésére!
Javasolt napi fogyasztás 20ml.

A Gránátalma juice most – 2999Ft - 1000ml !!